ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 Μαΐ 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας Ρεθύμνου, η πρώτη ενημερωτική-εκπαιδευτική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «NICHE – Χτίζοντας καινοτόμες αλυσίδες αξίας τροφίμων – Building innovative food value chains in regions», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ρέθυμνου.

Τις εργασίες της συνάντησης συντόνισε η κυρία Ευαγγελία Βροντάκη, εκπρόσωπος της Π.Ε. Ενότητα Ρεθύμνης και υπεύθυνη του έργου NICHE, η οποία στο χαιρετισμό της έκανε και μια σύντομη παρουσίαση του έργου NICHE.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κυρία Ασπασία Σταυρουλάκη, υπεύθυνη του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας, η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο και την μελλοντική συμβολή του Κέντρου στο Έργο.

Ακολούθησαν οι βασικοί εισηγητές της εκδήλωσης, ο κύριος Γιώργης Πετράκης, αρχιτέκτονας, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές αρχές ίδρυσης και λειτουργίας θεματικών διαδρομών και ακολούθησε ο κύριος Νίκος Δρακωνάκης, οικονομολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και τη λειτουργία των θεματικών διαδρομών στην πράξη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η πληρέστερη ενημέρωση-κατανόηση του όλου σχεδίου-προγράμματος και συγκεκριμένα ο σχεδιασμός και ο τρόπος λειτουργίας των θεματικών διαδρομών τουριστικού-αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος που γεωγραφικά καλύπτουν τις περιοχές των Τοπικών/Δημοτικών Κοινοτήτων και χωριών: Αργυρούπολη, Ασή Γωνιά, Καλλικράτης, Ασφέδου, Ασκύφου, Αλίκαμπος, Βρύσες, Γεωργιούπολη, Επισκοπή, Κουρνάς, Μουρί, Άγιος Κωνσταντίνος, Ρούστικα, Αγκουσελιανά, Κάναβος, Σελλιά, Πλακιάς, Μύρθιος, Μαριού, Αρμένοι, Τρία Μοναστήρια, Ρέθυμνο και έχουν ως σημείο αναφοράς το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη.

Στόχος των παραπάνω διαδρομών, εκτός των άλλων, είναι και η ανάδειξη, προβολή και τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και για το λόγο αυτό προσκληθήκαν και συμμετείχαν στη συνάντηση επιχειρήσεις από τις παραπάνω περιοχές.

Σε επόμενη φάση προβλέπεται να δημιουργηθούν ανάλογες διαδρομές και σε άλλες περιοχές της ΠΕ Ρεθύμνης.

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019